•  

  Vinger.nl

  Creative Studio  |  established in 2000

  Amsterdam, The Netherlands

  Kruitberg 1004a | 1104 CA

  +31 6 19 60 40 13

  info@vinger.nl

Open spirit, pragmatic approach & broad creative skill set

CREATIVE STUDIO

 

Vinger.nl is een creatieve studio uit de Amsterdamse Bijlmermeer. Wij zoeken relevante vormen om goede ideeën te manifesteren in de stad van nu. Of we nu nieuwe concepten en formats creëren, van strategieën en advies voorzien of events programmeren en produceren. Met een open blik, pragmatische aanpak en brede creatieve skill set opereren wij als creative partner voor artiesten, instellingen en bedrijven en initiëren zelf ook projecten.

 

EXPERTISES

 

Creative Partner

Als interdisciplinaire creative studio bedenken en ontwikkelen we concepten en formats, voorzien we in creatieve strategieën en advies en verzorgen net zo gemakkelijk de creatie en productie ervan. Zo verpakken wij ideeën in vele vormen voor verschillende platformen. En we doen dat graag samen met onze opdrachtgevers, partners en netwerk. Dit veelzijdige en open karakter maakt Vinger.nl een ultieme creative partner voor artiesten, instellingen en bedrijven.

 

Creative Concepts & Formats

Creative Strategy &

Advice

Wij zijn creatieve en strategische denkers met een eigen visie op de stad van nu. Wij denken met artiesten, instellingen en bedrijven mee als het gaat om strategische merk en communicatie vraagstukken en kunnen ideeën vertalen in praktische oplossingen. En dat brengt hernieuwde energie.

Creative Direction, Content Creation & Copywriting

Locally Engaged & Socially Aware

Als je de buurt kan rocken dan kun je de wereld veroveren, of een eigen wereld bouwen. Wij geloven in de kracht van communities, subculturen en vrije radicalen, en vooral in de mix daarvan. Daarom zoeken wij relevante vormen om goede ideeën te manifesteren in de stad van nu. Onze lokale benadering en sociale bewustzijn zijn daarbij key. Gedreven door grootse idealen en een gezonde werkethiek coachen we jong talent, ontwikkelen we eigen initiatieven en werken we voor opdrachtgevers met ballen.

 

TEAM

 

To make the magic happen, werken wij met veelzijdige individuen, formeren interdisciplinaire we teams en zijn we altijd op zoek naar de juiste klik. Ons basis team wordt gevormd door creatieve denkers en doeners met diverse achtergronden en expertises. De meesten van ons groeiden op in dezelfde buurt en werken al jaren samen, dat maakt ons net wat anders dan de rest. Flexibel als we zijn versterken we ons team voor specifieke of grote missies met makers, techneuten en producenten vanuit ons uitgebreide creatieve netwerk. Wij werken gemakkelijk met andere specialisten en we geven ruimte aan jong talent. We zien graag iedereen vooruitkomen.

Jeffrey Croese – Creative Director

Jeffrey Croese richtte Vinger in 1997 op als grass roots snowboard merk en koerste al gauw richting het creatieve domein. Tot op de dag van vandaag runt hij de creative studio met een aanstekelijke drive, scherp oog voor talent en autodidacte benadering. De combinatie van zijn eigenwijze kijk, theoretische achtergrond (BA Communicatie, InHolland) en brede technische en creatieve skill-set, maken Jeff tot onze ultieme Creative Director.

Sara Mattens – Director

Sara Mattens versterkt Vinger.nl sinds 2005. Samen met Jeff vestigde en draait zij de creative studio in Amsterdam Zuidoost. Haar curiositeit, hands on mentaliteit en academische achtergrond in taal en cultuur (BA of Arts, Europese Studies UvA) vormen een solide basis voor de creatieve praktijk. Enthousiast en veelzijdig vervult Sara verschillende rollen bij Vinger.nl als Excellent Executive Everything.

Rachel Tokromo – Programmeur Producer

Rachel Tokromo’s levensmotto ‘Do what sets the soul on fire’ omschrijft deze dame perfect. In 2010 kwam ze bij Vinger.nl als junior producer voor audiovisuele producties en events. Inmiddels is zij een zwaargewicht als het gaat om productie, programmering en strategie en runt zij tevens haar eigen vrouwenplatform genaamd Mami Wata. Met haar vooruitstrevende ideeën, krachtige werkethos en gepassioneerde persoonlijkheid versterkt deze Wonder Woman de studio op alle fronten.

 

Sangiorgio Dallajee Blonk – Visual Artist

Sangiorgio Dallajee Blonk is de beruchte Benjamin van de creative family. In 2011 kwam hij binnen bij Vinger.nl als stagiair Media Design en is sindsdien niet meer vertrokken. Deze ambitieuze en charmante all round creative is altijd op zoek naar mogelijkheden om zijn creatieve kennis en kunde uit te breiden en toe te passen. Sangiorgio versterkt Vinger.nl met vette visuals en een eigen stijl en ontwikkelt bovendien een zelfstandige praktijk als visual artist onder de naam Dallajee.

HISTORY

 

Vinger werd in 1997 opgericht door Jeffrey Croese als grass roots snowboard merk met een team rijders en een kledinglijn. De basisprincipes van de sport – uitdaging, plezier en vriendschap – waren leidend en vormden een eindeloze bron van creativiteit en energie. De lancering van Vinger ging als een trein en dreef Jeff al gauw richting het creatieve domein.

 

Tegenwoordig is Vinger.nl een creative studio gevestigd in Amsterdam Zuidoost. We hebben inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan maar in onze professionele praktijk staan diezelfde waarden nog steeds centraal. We trainen hard, staan op als we vallen, maken lol, overbruggen culturen, breken regels en nemen de jonge generatie mee op weg.

 

It's about good ideas and getting it done!

Vinger.nl

Kruitberg 1004a | 1104 CA

Amsterdam, The Netherlands

 

P: +31 6 19 60 40 13

@: info(a)vinger.nl